22 april 2009

Tema: Finsk design - IVANAhelsinki

Coola IVANAhelsinki startades av systrarna Paola Ivana och Pirjo Suhonen, där Paola står för designen och Pirjo för marknadsföring och affärsbiten. De gör kläder och även accessoarer och heminredningsprylar. Deras stil kallar de själva för "Fennofolk" och det ska vara "en blandning av slavisk melankoli och rena skandinaviska humör med vita arktiska sommarnätter och ändlös vintersorgsenhet" (min hafsiga översättning). Deras produktionsfilosofi bygger enligt hemsidan på etiska och ekologiska val. Kollektionerna innehåller många handgjorda detaljer och de använder många finska traditionella hantverksmetoder i sitt arbete.

Här ovan är ett par bilder från IVANAhelsinkis vår/sommarkollektion, vilken består av färgglada klänningar med tigrar på.

Här är ett kollage med bilder från tidigare kollektioner (klicka på bilden för en förstoring). En massa bilder finns sparade under rubriken Archive på hemsidan. Det är bara att klicka sig dit och frossa i vackra bilder! (Hemsidan är gjord i Flash så det går inte att länka till särskilda rubriker.)

Inga kommentarer: